Tummelisa Online

Tummelisa Online
Online

söndag 12 september 2010

Reepalu svarar

Ilmar Reepalu svarar:

"Tack för Ditt brev. Du berättar om svårigheten att få taxibolag i Malmö att köra kunden ”tvärs över gatan”. Som Du säkert vet är taxitrafiken inte någon kommunal angelägenhet. Och vi är säkert många som tycker att avregleringen inte alltid uppfyller de förväntningar reformen var tänkt att medföra, det vill säga förbättrad tillgänglighet, service och lägre priser.

Du har alldeles rätt i att turister och andra besökare, lika lite som Malmöborna själva, inte ska behöva riskera att bli lurade på taxan, få ett dåligt bemötande eller som i ditt fall nekas körning på grund av att körsträcka är kort.

I brevet beskriver Du en negativ situation utanför Malmö Centralstation. Och just här utlovas förbättringar beträffande taxitrafiken så snart Citytunneln och den underjordiska stationen är klara för invigning i slutet av året. Jernhusen, som äger och utvecklar Centralstationen, kommer att söka samarbete med några utvalda taxibolag – detta för att resenärerna ska kunna känna sig trygga i valet av taxibolag.

Med vänliga hälsningar

Ilmar Reepalu"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar